mpesmesa...και αν σου αρεσει μενεις...........
mpesmesa...και αν σου αρεσει μενεις...........

Εδω δεν είμαστε πολλοί μα λίγοι μετρημενοι,κι όμορφη παρέα μας και σένα περιμένει.


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Κατέβασαν τις εικόνες και κατάργησαν το "Πάτερ Ημών"

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

SotKomninos

SotKomninos
Admin
Admin
Δευτέρα, 13 Οκτώβριος 2008
Κατέβασαν τις εικόνες και κατάργησαν το "Πάτερ Ημών"

Του Φ. ΝΑΚΟΥ

Τελικά η αποχριστιανοποίηση του ελληνικού σχολείου φαίνεται ότι είναι πια της μόδας… Έτσι μετά τις προσφυγές γονέων στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ώστε να μην δηλώνουν για ποιο λόγο επιθυμούν να εξαιρεθούν οι μαθητές από το μάθημα των θρησκευτικών, μεγάλο ιδιωτικό σχολείο έδωσε εντολή στους εκπαιδευτικούς να κατεβάσουν όλες τις χριστιανικές εικόνες από τις αίθουσες του δημοτικού, με το σκεπτικό ότι το σχολείο δεν είναι χώρος λατρείας. Μάλιστα άλλη μια ενέργεια του ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου σχολείου, προκάλεσε συζητήσεις… Με το σκεπτικό ότι η παραδοσιακή χριστιανική προσευχή Πάτερ ημών» που συνηθίζεται να ακούγεται κάθε πρωί στα σχολεία είναι δυσνόητη, αντικαταστάθηκε από μια απλή ευχή που εκφράζει ευχαριστίες προς τον Κύριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες αυτές οι ενέργειες, υπάγονται στον έλεγχο του υπουργείου Παιδείας και καλύπτονται από τη σχετική υπουργική απόφαση του κ. Στυλιανίδη, καθώς σύμφωνα με αυτή που διανεμήθηκε στην αρχή της σχολικής χρονιάς, υποχρεωτική είναι η προσευχή με την παρουσία όλων των μαθητών, ακόμα και των αλλοθρήσκων και η έπαρση της ελληνικής σημαία κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα. Στην υπουργική απόφαση δεν γίνεται αναφορά για το ποια χριστιανική προσευχή θα ακούγεται, αλλά δεν γίνεται και λόγος για τον αν θα πρέπει υπάρχουν χριστιανικές εικόνες ή όχι στην αίθουσα διδασκαλίας…

Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς κύκλους αυτή η τακτική, με το κατέβασμα των χριστιανικών εικόνων ίσως υιοθετηθεί και από άλλα ιδιωτικά σχολεία ή ακόμα και να τεθεί θέμα και από εκπαιδευτικούς δημοσίων σχολείων, που είναι άλλων θρησκευτικών πεποιθήσεων. Πάντως οι επιλογές του ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου σχολείου, έχουν προκαλέσει συζητήσεις στο χώρο. Ενδεικτικό είναι ότι ιδιοκτήτης άλλου ιδιωτικού σχολείου όταν ενημερώθηκε εκτίμησε ότι οι συγκεκριμένες κινήσεις αποσκοπούν σε διαφήμιση του συγκεκριμένου σχολείου, αλλά και στην προσέλκυση πελατών που χαρτογραφούνται στο λεγόμενο χώρο των προοδευτικών.

Στο υπουργείο Παιδείας υπάρχει ενημέρωση επί του θέματος, αλλά δεν υπάρχουν δυνατότητες παρέμβασης. Πάντως κύκλοι του υπουργείου επισημαίνουν ότι είναι πολύ δύσκολο να αποκοπεί η παράδοση από την εκπαίδευση, καθώς και φέτος που δόθηκε η δυνατότητα εξαίρεσης μαθητών από το μάθημα των θρησκευτικών, ο αριθμός αυτών που το έπραξε παραμένει πολύ μικρός. Το θέμα είναι πώς θα αντιδράσει η Εκκλησία που ακόμα δεν έχει ενημερωθεί για το θέμα και ήδη στην τελευταία συνεδρίαση της Ιεραρχίας αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στον υπουργό Παιδείας, από τον οποίο οι ιεράρχες θα ζητούν να επανεξετάσει το θέμα που ανέκυψε με το μάθημα των θρησκευτικών.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟΠαρακαλω τα σχολια σας .........


_________________
http://www.rasaint.net/ - Glitter Graphics
http://www.gigaglitters.com/ - Glitter Graphics
http://hellas.forumotion.net

yakinthi


Shocked
Δεν έχω να πω πολλά.. Μόνο να αναρρωτηθώ "Ωρε, που πάμε..." (το γυρνάω στο αστείο, γιατί αν απαντήσω σοβαρά, δεν ξέρω και εγώ τί μπορώ να πω... :silent: )

Azour

Azour
Νηπιο
Νηπιο
Το ιδιο θαλεγα και γω... που παμε; η καλυτερα που μας πανε;

πιο ρεντικουλο απ'οτι εχει καταντησει η χωρα μας σε καθε επιπεδο της ζωης δεν θυμαμαι ως τωρα...

ποιες αξιες; ποια ιδανικα; ποια ποιοτητα ζωης ;ποιο ξεπουλημα ηθων και αξιων ;

ολα στο βωμο του χρηματος ,της καρεκλας του ωχαδερφισμου...
κι εμενα με ποναει αυτο που βιωνω..και οχι μονο εμενα πιστευω.

Λετε να ειμαστε τοσο εκσυνχρωνισμενοι και να μην το'χω καταλαβει;

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης