mpesmesa...και αν σου αρεσει μενεις...........
mpesmesa...και αν σου αρεσει μενεις...........

Εδω δεν είμαστε πολλοί μα λίγοι μετρημενοι,κι όμορφη παρέα μας και σένα περιμένει.


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μη αναστρέψιμη η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

SotKomninos

SotKomninos
Admin
Admin
Μη αναστρέψιμη η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη
27 Ιανουαρίου 2009, 12:10

Μια νέα διεθνής έκθεση ερευνητών, από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, προειδοποιεί ότι, από πολλές πλευρές, η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη δεν είναι δυνατόν πια να αντιστραφεί, ακόμα κι αν με κάποιο τρόπο ήταν εφικτό οι εκπομπές των "αερίων του θερμοκηπίου" να σταματήσουν.Αναπόφευκτη συνέπεια είναι η παγκόσμια θερμοκρασία να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για τα επόμενα χίλια χρόνια, δηλαδή ως το 3000!

Ο βασικός λόγος είναι ότι το εκπεμπόμενο διοξείδιο του άνθρακα εξαφανίζεται με αρκετά αργό ρυθμό από την ατμόσφαιρα, ενώ το κλίμα ανταποκρίνεται επίσης εξ'ίσου αργά στην όποια μείωσή του.

Η αποθαρρυντική διεθνής έρευνα, που εμφανίστηκε στα "Πρακτικά" της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ και υποστηρίχθηκε από το υπουργείο Ενέργειας της χώρας, σύμφωνα με το BBC και την ηλεκτρονική υπηρεσία ScienceNOW, προειδοποιεί επίσης ότι αν συνεχιστεί η άνοδος των επιπέδων του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, θα μειωθούν αισθητά οι βροχοπτώσεις πάνω από τις ήδη ξηρές περιοχές της Νότιας Ευρώπης, της Β.Αμερικής, της Αφρικής και της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ωκεανοί προς το παρόν συγκρατούν κάπως την αύξηση της θερμοκρασίας απορροφώντας μέρος του ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακα, όμως διαχρονικά οι θάλασσες θα επιστρέψουν αυτήν τη συσσωρευμένη θερμότητα στον αέρα. Η έρευνα εκτιμά ότι όλη η αναμενόμενη αύξηση της θερμοκρασίας μέχρι το 2100 (από 1,5 έως 4 βαθμούς) θα υπάρχει ακόμα το 3000.

http://www.zougla.gr


_________________
http://www.rasaint.net/ - Glitter Graphics
http://www.gigaglitters.com/ - Glitter Graphics
http://hellas.forumotion.net

SotKomninos

SotKomninos
Admin
Admin
Γεωμηχανική εναντίον υπερθέρμανσης της Γης
29 Ιανουαρίου 2009, 09:21


Μεγάλες δυνατότητες αναχαίτισης της ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας του περιβάλλοντος, φαίνεται ότι έχει η εφαρμογή της γεωμηχανικής. Αυτό αναφέρεται σε έκθεση ερευνητών του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας, κύριος συντάκτης της οποίας είναι ο καθηγητής Τιμ Λέντον.

Σε συνδυασμό με τη μείωση των εκπεμπομένων αερίων του θερμοκηπίου, οι ανακαλύψεις αυτού του κλάδου της επιστήμης καταπολέμησης των κλιματικών αλλαγών, θεωρείται ότι προσφέρουν αισθητή μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ωστόσο, η γεωμηχανική δεν είναι ικανή να επιλύσει το πρόβλημα της υπερθέρμανσης της Γης από μόνη της.

Πολλά υποσχόμενος για την ψύχρανση του πλανήτη, είναι ο ψεκασμός του στρώματος της στρατόσφαιρας με αερολύματα. Αυτό θα εμποδίσει τις ακτίνες του ήλιου να φθάσουν στην Γη.

Εν τούτοις, απειλή για μεγαλύτερη επιτάχυνση της υπερθέρμανσης αποτελεί, σε αυτήν την εφαρμογή της γεωμηχανικής, η διακοπή της.

Έξυπνη σύλληψη είναι και η τοποθέτηση γιγαντίων διαστημικών κατόπτρων σε τροχιά γύρω από την Γη. Έτσι, θα αντανακλώνται ή θα σκιάζονται οι ακτίνες του ήλιου.

Τα διαστημικά κάτοπτρα υπόσχονται εντυπωσιακά αποτελέσματα, με την ύπαρξη όμως και εδώ υψηλού κινδύνου.

Υψηλές προσδοκίες, τέλος, γεννάει σύμφωνα με τον Λέντον η καύση της βιομάζας και η λίπανση του εδάφους. Αυτή η μέθοδος πιστεύει ότι έχει πολλαπλά οφέλη και για το κλίμα.

Μία από τις εφαρμογές της είναι η λίπανση του ανωτέρου στρώματος της θάλασσας με θρεπτικά συστατικά. Αυτό θα επιταχύνει την ανάπτυξη των φυκιών, τα οποία απορροφούν CO2. To CO2 είναι από τα σημαντικότερα αέρια του θερμοκηπίου.

Χρειάζεται όμως προσοχή και διεξαγωγή μελετών πριν τη λίπανση της θάλασσας, καθώς ο σίδηρος ενδέχεται να προκαλέσει εξαφάνιση πολλών θαλασσίων ειδών.

http://www.zougla.gr/news


_________________
http://www.rasaint.net/ - Glitter Graphics
http://www.gigaglitters.com/ - Glitter Graphics
http://hellas.forumotion.net

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης